Totalita

Totalita

Anotace: O naší krásné zemi

Před válkou to byla země s rozvinutým průmyslem,
potom přišel strejček Adolf se svým rasovým nesmyslem.
Po válce z nás zbyla jen rozbitá zemička,
kde bylo zhola nemožný koupit si kus políčka.
Až jsme dali do rychtyku,všechno co nám patří,
tak se k moci dostali od Východu bratři.
A ti nám sebrali i ten malej zbytek,
sebrali nám lesy,pole,louky plný kytek.
Čtyřicet let říkali nám, co jak máme dělat
a když jsi neměl správný známý,nemohl ses ani vzdělat.
Stačilo jen nahlas říci jedno slovo proti vládě
a hned jsi byl zadržen kvůli velezradě.
Už tě vezli žigulíkem ke dlouhýmu výslechu,
kde zmlátili tě,že jen stěží lapal jsi pak po dechu.
A když z tebe nedostali to co oni chtěli,
chodil jsi pak všude možně s fízlem za prdelí.
A když přišel listopad,věřili jsme v lepší zítřky,
už jsme mohli svobodně žít a číst závadný knížky.
A kde je teď ten lepší svět,kde jsou lepší časy?
Kdy se asi dočkáme od Evropy spásy?
Pokud tam ti nahoře budou dál jen hrabat,
jen ztěžka se začnou o naši zem starat.
Autor pospa20, 17.12.2009
Přečteno 229x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí