Jezulátko

Jezulátko

Anotace: ----

Vánoční čas.
Klid a lásku do srdce
nám dává,
Je jako světlonoš,
ohníčky v očích
dětem zažehává,
O zázraku zrození
zprávu nám zanechává.

Vánoční sen,
o málém dítěti,
co chtělo příliš
a už je po něm veta,
vyklidit lidské smetí
a všechny hříchy světa.

Vánoční tma se zrcadlí
ve světlech
hvězdnatého nebe,
tím světélka se násobí
a já v nich vidím Tebe
děťátko bezbranné.

Tvá dobrota
tu lidskou špínu nevymete.
Světelným znamením piš
a mailuj
nad Jižní kříž,
,,kam se to řítíš světe.
Autor stravla, 18.12.2009
Přečteno 350x
Tipy 15
Poslední tipující: střelkyně1, susana načeva, labuť, Pevya, Psavec, Juraj Hrom, hašlerka, enigman, Květka Š., Jarka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úplně se rozplývám nad tvým křehkým srdcem,neboť vím,že jsi vzácný člověk:-)

23.12.2009 17:39:00 | susana načeva

amen
-st

18.12.2009 22:04:00 | Juraj Hrom

nádherně lidské verše..ST!

18.12.2009 20:49:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí