Touha

Touha

Anotace: ...

Já snil jsem o lásce bez nenávisti,
snil jsem o světě bez závisti,
hledal jsem pravdu rozmilou,
já uzřel jsem ji vskutku nemilou

Dál se skrývá pod rouškou temnou,
mě však naskytl se pohled letmý,
co mě děsí v nocích milostných,
strádá,trápí mě touhou snivou

Já přiznávám chybu mou,
nedocílil jsem lásky svou,
lásku,jenž lesklá či tmavá se zdá,
v cítění však milá vypadá

Ve verších smilných se nevyznám,
pátrám,hledám snivý význam,
cožpak nedokáži,uzřít pravý cíl,
ten co bílý jest jak rub a líc.
Autor Alexei, 20.12.2009
Přečteno 284x
Tipy 1
Poslední tipující: hordekle
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí