Kozy

Kozy

Anotace: No, já vím, kam míříte, to bych vám neviděl do žaludku. Mírně upravená verze, jedné básně, kterou jsem sem kdysi uložil. Tady je její finální verze.

Brácha si z něho dělal kozy,
že mu žena někam chodí.
V cizím autě se nechá vozit,
před domem ji večer shodí.

Hospodářství leží na něm,
paní je zas déle v práci.
O její kozy je velký zájem,
proto se tak pozdě vrací.

Není radno brát si ženskou,
která k městu ráda tíhne.
Chlapec vzal si kozu hezkou,
která mu sotva nepíchne.

Postavil si kozy u stavení,
které potřebuje nahodit.
Přišla ona, soused při ní,
ještě nechtěl nic zahodit.

Stačil pohyb a pád na zem
přes železné nohy lešení.
Žena si šla za svým hlasem.
Nebylo už žádného řešení.
Autor jehlaspichlas, 21.12.2009
Přečteno 344x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí