Hvězdářova mapa

Hvězdářova mapa

Anotace: A na nebi záři už jen Měsíc a jedna Hvězda.

Tisíctý úsvit zahalil zemi
A poslední lístek na Tvé pomněnce
Promněnil se v hvězdný prach.

Miliony hvězd rozsvětcují
Lampáři každičký večer
A dnes?
Všichni tvrdě usnuli.
Zůstal jen Měsíc
a jeho jediná věrná Hvězda,
Jen Oni nikdy nespí.

Řekni mi Hvězdáři,
Přijdou zase domů?
Řekni mi o snáři,
Který je složen z hvězd.
Řekni mi o lháři,
Který zničil každou z cest.
Řekni mi, prosím,
Že lampáři se probudí
Ze svého věčného spánku
A má pomněnka opět rozkvete.

Tvá mapa je prázdná
A Ty nic neříkáš...
Autor Denael, 23.12.2009
Přečteno 409x
Tipy 9
Poslední tipující: Vlk v rouše, zelená víla, susana načeva, Labanda, Petbab
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ani nedýchám tou něžnou krásou. st

28.12.2009 19:13:00 | zelená víla

Skláním se.To je nádherné.Všechno v jedné básni.

26.12.2009 18:14:00 | nyérë

to si ani nezasloužím ;)

24.12.2009 10:19:00 | Denael

st já si tě dám do oblíbených musím ;)

24.12.2009 06:17:00 | Labanda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí