Modré světlušky

Modré světlušky

Anotace: ... se už vsákly do nočních zázraků...

Sbírka: Čekání

Vánoční hvězda
Zhasíná na pokraji nadějí
A kouzelné Betlémské světlo
Odnáší nás do dějin.

Jehličí ze stromů opadlo,
Aby mravenci měli kde snít
Své ukolébavky
A domácí pouto nám ukradlo
Tajemství nebeských vdov,
Které se tajně modlí
Za návrat svých křídel.

Tvé oči jsou zavřené,
Přesto z nich vylétají
Hejna modrých světlušek
A po noci probděné
V runových lesech
Se sny šamanů promítají
Na plátno Tvých víček.

Výklad z tarotového snáře
Zničil všechny rady od kartáře
A křišťálová koule
Roztekla se v mořskou sůl.
Sokol ukázal nám cestu
A Ty mu pořád nevěříš.
Raději pronásleduješ hvězdnou nevěstu,
Která dávno opustila
Tvůj vánoční sen.
Autor Denael, 25.12.2009
Přečteno 409x
Tipy 8
Poslední tipující: Vlk v rouše, Labanda, zelená víla, J's .., susana načeva
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST znám ty světlušky modré :( krásné

30.12.2009 19:41:00 | Labanda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí