Paleta

Paleta

Anotace: Svět očima malíře.

Nevěřícně kroutí hlavou
Štětcem roztírá barvu hravou
Tu posléze černou ztmaví
Maluje život,né co ho baví
Postupně ztrácí mentální zdraví

Stromy zelené,jako živé,krásné
Jen na okamžik,než jiskra naděje zhasne
Však větvičku zapálí na to hned
Tu tam je zeleň,v ohni je svět
Naděje umírá,s ní i poslední květ

Vědra vody v rukou,lidé hasí
Na pomoc přirodě,ale kdo je samotné spasí?
Snaží se zachránit,co způsobil jeden z nich
Smrt,zrození,padá popel jako sníh

Na paletu barvu za barvou nanáší
Míchá je,ředí,na plátno myšlenky vynáší
Co předešlou scenérii nahradí?
V rožku postavu v kápi ostny ohradí
Kolem nic než poušť
Nahrazen oheň,pryč je ta strašlivá spoušť
Písek zasypal stromy i houšť

Slunce nad oblohou září
Trpěliví supi zatím se páří
Jak se asi neznámý vězeň teď tváří
Slza pomalu stéká po tváři
Na paletu,kde probouzí modrou k životu
Pár dalších tahů a voda odplavila tu nicotu

V oříškové skořápce onen muž pluje
Překonává vzdálenost,která ho odděluje
Od pravdy,jež neleží na dně sudu
Tam,kde ji hledají jiní jeho druhu
Nevzdá to,jako otrok se před malířem nikdy nepokloní
Bude vzdorovat,dokud ho smrt nedohoní
Autor Serja, 26.12.2009
Přečteno 637x
Tipy 6
Poslední tipující: MassageR, Mraveneček, hanele m., susana načeva
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí