Koupel papírových myšlenek

Koupel papírových myšlenek

Anotace: Bublinky už dávno vyšuměly.

Sbírka: Čekání

Dnes dáme si koupel papírových myšlenek,
Které budou provázet nás v okřídlených dnech,
A zasejeme kapku nových bublinek
I tam, kde slunečnice nesvítí.

Zatroubíme na roh jednorožce
A necháme znít gongy císařů,
Prach zahalí stopy na předložce,
Jejichž tón bude věčně znít rukou písařů.
Zapálíme ohnivé hvězdy
A dáme je do rukou sochařů,
Kteří z nich snad udělají
Vesmírné Venuše.

Ukryjeme do okenních rámů
Tajná přání dědy Mráze
A pustíme na přípitek meluzínu,
Která dovede své přátele,
Rozverně a vesele, jako vždy.

Tak mi podej kvítek z čela indiánů
A dej radu věčných pánů,
Když prosím Tě o důkaz,
Že všechno není neexistující vzkaz
Do nového roku.
Autor Denael, 01.01.2010
Přečteno 368x
Tipy 6
Poslední tipující: její alter ego, Markéta G., Vlk v rouše, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST...krasné bublinky

03.01.2010 13:34:00 | Vlk v rouše

Bublinky vyšumněly, ale zanechaly zde příjemné čtení...

01.01.2010 11:35:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí