Varná konvice

Varná konvice

Anotace: Moje první básnička:) VARNÁ KONVICE

Sbírka: Jak jsem potkala život

VARNÁ KONVICE

Je středně velká, šedá
může být rudá nebo hnědá.
Vždycky když bába vstane
konev se jí nezastane.

Proč by měla?, nemá duši
ba ani psí – kočičí – uši.
Nemá oči, rybí rysí
chybí jí i – tvrdé, měkké - rysy.

Je to pěkná dračice
bezmezně miluje vodu.
Není žádná vačice
a není na – škodu.

Stačí víko otevřít
a už spustí – někdy i dřív –
„Já jsem varná konvice!
Musím pilně dřít.“

Začne to bublat, začne to vřít
konvice přeci musí dřít.

Proto se říká, opice,
nevři jak varná konvice!
Autor Orange, 01.01.2010
Přečteno 636x
Tipy 9
Poslední tipující: ilona, Zefi, Holis, Psavec, Bíša, CORONATION, malá slečna, Kars
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

safra

01.01.2010 22:35:00 | CORONATION

Vítej cérečko na literu

01.01.2010 20:57:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí