Balada o úbohom dievčati

Balada o úbohom dievčati

Anotace: (Ballad of a thin girl - názov podľa piesne Ballad of a thin man od Kula Shaker)

Sbírka: Cesta Ulicou

Všetko bolo fajn,
až kým temná tvár
nesňala si masku.
Vtedy jasný princ
vyriekol hlášku:
Najkrajšia spomedzi vás!
Za závesom plakala ticho
dievčina úbohá.
Pomedzi stien mramorových echo
nedalo jej spávať.
Jej úprimný cit k nemu, jedinou útechou
bol pre ňu.
A vtedy zdvihla hlavu ,
za princom rozbehla sa z davu,
spojením pier ich,
ozval sa sladký spev.
Zvykom vtedy bývalo , rozdeliť ich nastálo.
Vyzdvihli ju do neba,kde jej láska pretrvá.
Ako krehké prútiky lámaly na stromoch chlapci nezbední,
jej hrivu jak gaštany ,už žiadne oko nespatrí.
Autor larissa, 02.01.2010
Přečteno 355x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí