Vánoční

Vánoční

Anotace: xxx

Byla zima, chumelilo
a pár týdnů do Vánoc
jako děti, jako malí
jak my jsme se těšívali
až Ježíšek k nám pod stromek
s košem dárků přiletí

Přehnala se léta kvapem
a už nejsme nedočkaví
když jsme starší
ctíme klid -
i když právě o Vánocích
tím co září z dětských tváří
necháme se nakazit

Malý zvonek opět zvoní
stromek stojí nastrojený
štědrý večer přišel k nám
prskavky a svíčky planou
malí žasnou, hledí šťastní
oči, pusu dokořán

Dětská radost o Vánocích
těšení a napětí
dostane nás - při večeři
zakrýváme dojetí
radost malých - ta vždy platí
všechnu újmu našich ztrát:

to, co léta nedokáží
z dětských očí bude hřát
Autor koloušek, 02.01.2010
Přečteno 527x
Tipy 3
Poslední tipující: WAYWARD, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí