Dáma v červeném

Dáma v červeném

Anotace: Potkal jsem dámu a bylo mi s ní dobře, zase jen na chvíli pohou, bohužel moc krátkou.

Kdo je to, ta v červeném, ta dáma?
Včera tu seděla, po tmě tu se mnou minerálku pila,
má duše lehčí byla, čím déle se mnou hovořila.
Proč osudem je ta krásná dáma stíhána?

Co nutí nás si povídat
a druhému se do očí dívat.
Své břímě si navzájem k nohou skládat
a po tmě přemítat a myšlenkami bloumat.

My lidé jsme a rádi by jsme byli,
šťastní a neznali bolesti své.
Pak život klidný by byl a krásný
jak hladina řeky zamrzlé.

S láskou věnováno mé Dámě v červeném
s kterou mi bylo dobře,
a která je bohužel moc daleko.
Autor F.Villon, 04.01.2010
Přečteno 263x
Tipy 2
Poslední tipující: Sladkalu, jitka.svobodova
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je fakt, taky se mi stalo, že jsem si s osobou, kterou jsem znala několik desítek minut, řekla více, nežli s těmi, kteří jsou po mém boku dlouho...ST

08.01.2011 01:18:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí