Kníže noci

Kníže noci

Anotace: Vyznání nočního tvora s modrou krví

Slunce svítí do mých oken,
každý rozbřesk je mým sokem.
Smrt je moje druhé jméno,
nevěstina krev bývá dobré věno.
Prach jsi a v prach se obrátíš,
jednoduchá rovnice, jak jistě víš.
Mým osudem je však přežít,
není mi dopřáno v hrobě hnít.
Říká se, že zhynout kůl v srdci mi dovolí,
mně nepomůže žádné dřevo v okolí.
Se svým osudem smířit se musím,
hodně nových světových proudů zakusím.
Po staletí putuji po celé zemi,
lidé jsou nepoučitelní, zdá se mi.
Kdysi jsem se šlechtickým titulem honosil,
po otci dračí řád jsem na krk zavěsil.
Nyní zbylo mi jen stejné tělo,
krmit teplou dívčí krví by chtělo.
Oči mé jsou jako divoké šelmy,
zuby mám silné a ostré velmi.
I mé srdce stále dokáže milovat,
tolik svých milovaných už jsem musel pochovat.
Z mých velkých pokladů zůstalo již málo,
ale když ne Bůh, tak štěstí mi občas přálo.
Nočním tvorem stal jsem se za turecké války,
kde jsou ty časy, kdy jsem byl kníže Transylvánský.
Už hodně ročních období od těch dob kol mě proplula,
jsem však stále VLAD BELA DENSZÖ DRACULA!!!
Autor Anches, 04.01.2010
Přečteno 415x
Tipy 9
Poslední tipující: Elissbeth, Charibeja, Pevya, E.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ježiši to je úžasná básnička!! Nemohla bych ji recitovat? :D ale musím vědět tvoje méno ... :) a jestli mi ho nechceš říct tak si nějaké vymisli :D ... děkuju :)

11.02.2010 17:09:00 | Tě Péro Sombréro

tak vlad tepes tot chvalyhodny namet pro basen :-)

19.01.2010 20:47:00 | dark evelyn

Jů děkuju, to jsem se jednou nudila na přednášce, taxem vzala papír a tužku a hle, báseň byla na světě. A ještě je to můj oblíbenec... :)

06.01.2010 19:25:00 | Anches

tajemný a chladný,co temnota mu domovem..však láká nás stále jeho příběh...nádherná atmosféra a skvělé obraty
které vtáhnou a zamrazí...fakt povedéné ST!!

05.01.2010 20:07:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí