Matce zemi

Matce zemi

Anotace: krátké prosby

Nač komentáře slabé, lid nám odumírá.
Nač ústa mazaná medem, když v srdci je úzká škvíra.
Pražádná sekvence, ani stud a mrav.
Ožralé milence, nelze od sebe odpoutat.

Zemí tryská, bloudí, pálí.
Bývala jsi čestná, podobojí v máji.

Teď můžeš rozhodnout, nebo vyprávět.
Jak krásně dřív tu bylo,
jak se střídalo slunko a mráz.
Jak kvítko, pupen vyloudilo,
další život, smysl a řád.
Teď už můžeš s obyvateli rozmlouvat.
Autor anrUth, 04.01.2010
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí