Tichý úsvit

Tichý úsvit

Anotace: Indispozice

Dělám si ťápoty na stěně pokoje
v myšlenkách maluji svůj tichý úsvit
ležící neskromně v údivu orloje
ten tiká tik i tak máš holka průšvih
co je ta malba tvá-krvavé myšlenky
krvavé vzpomínky na dobu minulou
že prý jsi bývala tolik moc upřímná
tresty tě zítra tresty tě neminou
dělám si po stropě sluníčko zářivé
chtěla bych v úsvitu trošičku tepla
jenže mně žravá tma v podkroví nemine
vždyť mě tu do spánku všelicos šeptá
šeptá mi o lásce je hodně bláznivá
pak klidně odejde za zvuků tramvaje
co si však počít mám na to se raději neptám
a tak si ruka má po bytě maluje
maluje hedvábí k němu pak lano
maluje oprátku a prokleté ráno….
Autor jaroslava anna, 05.01.2010
Přečteno 302x
Tipy 3
Poslední tipující: susana načeva, Kapka, René Vulkán
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"co si však počít mám na to se raději neptám"- mi přijde moc dlouhé a rytmicky těžkopádné. Jako celek by to asi chtělo porozdělovat na sloky a pokrátit, aby to šlo lépe číst a vnímat bez utopení v textu. Ale je to jen můj pocit.
Opět se mi líbí atmosféra i děj básně i mnohé obrazy.

05.01.2010 10:23:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí