Pilný den

Pilný den

Anotace: na planetě Zemi

Sbírka: Chvilka pro ženu

Suchost dřeva
má přesvědčit
jak důležitá je
židle.

Mokrost vody
uděluje lekci
neboť byla zaseta
pažitka a petržel.

Tvrdost kamene
je výzvou
jejíž odmítnutí
se nevrací v dobrém
a dům by nestál.

Poddajnost hlíny
umí nabídnout
bdění i nocování
na neurčito.

Ostrost horských vrcholků
dokresluje
vnitřní uvědomění
až k slzám.

Měkkost hub
odměňuje pracovité
a lenošným
způsobí otravu.

Drsnost vichřice
uklidí zbytečnosti
na své místo.

A něžnost květů
pohladí duše
živých i zesnulých.
Autor Jana Marie, 05.01.2010
Přečteno 300x
Tipy 13
Poslední tipující: Gabrielle, Veselý Drak, jedam, Mbonita, vodnař, WAYWARD, labuť, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké vychytávky :)

28.09.2010 20:05:00 | Veselý Drak

...to je chytré st

05.01.2010 23:45:00 | WAYWARD

vichřice v horách...

05.01.2010 14:24:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí