Plynutí

Plynutí

Anotace: inspirováno Taoismem.

Sbírka: Chvilka pro ženu

Vítr uvězněný
v mlze
počítá vteřiny
sluneční záře
v tichém spojenectví
nabízí přátelství
a teplo proudí
přes obzory
do údolí
ochutnává kapky rosy
ve voňavé trávě
chladná
jako koupel
u pramene řeky
proudící k dálavám
hladí těla ryb
zahaleno v závoji
odlehlé místo
šumí listoví stromů
jež vypráví příběhy
jejich velikost
pokorně se sklání
nad skromným květem
vonícím do daleka
stal se prvním
prozrazujíc
příchod Jara
děkuje Zimě
za moudré kralování
kameny na břehu
hladké
tělo hada
objímá
ptačí zpěv
podněcuje klid
v divoké
vodopády
poslední
před spojením
dvou kontrastů
slibuje
nové příběhy
jsou jich tisíce
a posluchači
nikde
jen z dáli
doléhá
náladové hřmění
výletní lodi
každý
jednotlivý člověk
uprostřed
mořských vod
nalézá
své zrcadlení
touhy
se odráží
od hladiny
zkřivené vlnami
svou podstatou
bytí
ocitá se
v prostoru
nahrazujíc
arytmie
lidských srdcí
odlétá
k oblouku duhy
překvapuje
svou nestálostí
odmítá
uznání
a mizí
v okamžiku
poznání
než rozvine
vášeň
aby nezabila
vše živé
prosí
o neviditelný
přísun
vzduchu
slouží těm
kdo jej vyhlíží
hvězdy
uspořádané
na příkaz
vesmírné energie
posílá
odpuštění
nám všem
dovoluje
žít ještě dnes
i zítra
nedává záruky
a neprodává
jen podporuje
běh dní
a záleží
na dohodách
platných
na neurčito
vepsaných
ve vrcholcích hor
a hlubinách vod
plačící sopka
je zpětnou vazbou
pro rodící se
zeminu
s pár kvítky
opanuje
nejsilnější
je ten
kdo pracuje
jedná srdcem
odpouští
nemocným v bolestech
umí poskytnout
co nejméně
aby vzniklo
mnoho.
Autor Jana Marie, 05.01.2010
Přečteno 331x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, Veselý Drak, jedam, carodejka, vodnař, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rozpínavá, hravá, smutná i smavá
ST za širokospektré plnosti slov.

25.09.2010 21:41:00 | Veselý Drak

Hezké, určitě máme s vesmírem něco společného.

06.01.2010 23:47:00 | carodejka

...za ST

05.01.2010 23:44:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí