Hloupé

Hloupé

Anotace: jsem já...

------------------------------------ Počátek

Tichý šepot hraje melodii,
na stříbrný vlasec.
Tajemná ozvěna,
mrazí tramín.

Za svitu půlnočního slunce,
oslepily jej kovové odlesky srsti…
Jako omámeno dechem svobody,
kráčí nejisté, po balvanech,
vstříc chladným očím.

------------------------------------- Průběh

Obepnuto krutými drápy,
cítí se v jistotě.
A bolest je odměnou.

Otisky zubů…
jsou a zůstanou.

Opájí jedem samo sebe,
aby na chvíli předstírat mohlo,
že je jiné…
To….
ON chce.

--------------------------------------- Útěk

Záchvat rozumu

Probuzení zase
ozývá se hrůznými
otřesy a výbuchy
lávy…

Bájný nápoj nepůsobí více,
lesk perel - náhrobní svíce.

Pří útěku sval přeražen…
na třikrát.

-------------------------------------- Konec

Však poslech písně,
Ódy tajemné noci,
hučí krajem.

Jizvy se znova objevují jasnější,
rozevírají se.

Smočí vyprahlé rty v
doušku vlastní krve,
malinkém…
aby nezabil.

------------------------------------ Znova tady

Vrací se stále,
do sveřepých spárů.

Hloupé kůzle,
znova vrhá se
do náruče
vlčí....
Autor Markéta G., 07.01.2010
Přečteno 308x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, ilona, Oťas, susana načeva, lexus, j.c., Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná...*:)

28.05.2010 09:36:00 | PIPSQUEAK

ať kůzle uteče dál a najde si nový domeček, kde se schová ,anebo ať si nestěžuje

19.01.2010 00:38:00 | lexus

Že svůj jsi opustila hrad
a světa odhaluješ taje,
to dětství prchá bez náhrad
kdy bezstarostnost jen si hraje
Teď k životu hleď přes okraje
svých otevřených okenic,
na z čítanek si vpomeň báje
- nebudeš se bát vlka nic
:o)
Jiří senior

11.01.2010 21:17:00 | j.c.

mám z té basně takový zvláštní pocit,neumím to nazvat.

07.01.2010 20:09:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí