O básni

O básni

Anotace: ..a taky o životě, o mně, o tobě, o nás, o všech, o nikom... a o všem ostatním, co mi přišlo na mysl.

Báseň se nejlíp tvoří
když život šlape na hřbet.
Když vlastní domov hoří
a není z čeho stavět
nový.
To potom verše touhy
samy se z mysli noří
a stačí mžik jen pouhý,
kdy iluze se boří,
a jako nesvázané zvíře
co opustilo klece
skotačí po papíře-
nadšeně.. volně.. křepce.
Máš právo milovat
i právo odmítat.
A právo zamykat
se se svou iluzí.
A můžeš naříkat,
říkat a dotýkat
nebo se netýkat
ničeho.
Probouzí
život chvíle běžná,
kdy nuda klepe na dveře.
V tvé hlavě cizinec,
na stole večeře.
Co, nebe? Neznám. Nebe?
To je to modré kdesi v nebi?
Snad cigaretu? Že by?
Ne, já chci tebe.
Autor Descardea, 07.01.2010
Přečteno 287x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, Zasr. romantik, Roman.Tycka, kleopatra.sedma
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tip.

30.06.2010 18:36:00 | Bíša

ten konec je prostě třešnička na dortu!

08.01.2010 09:49:00 | Roman.Tycka

Tak s touto básničkou naprosto souhlasím;)

07.01.2010 23:00:00 | kleopatra.sedma

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí