Dědek a bába

Dědek a bába

Anotace: smůla

V malém domku u řeky,
dědek s bábou žijí.
Bydlí už spolu dlouho,
krev navzájem si pijí.

Bába každé ráno
na dědka křičí,
Dědkovi nebohému
jeho život ničí.

Dědku hlady nevidím
v žaludku mi kručí.
Běž nakoupit a hned,
chleba, máslo a med.

Nákup bude těžký,
vezmi si sebou tašku.
Hlavně se vrať celý,
ty starý šašku.

Po knajpách nekoukej,
na pivo peníze nemáš.
Nikde se nezdržuj
domů hned upaluj.

Dědek mezi regály bloumá,
vztek jeho tělem cloumá.
Proč mi tohle bába dělá?
Co si vybrat? Marně hledá.

V tom v koutě krámu,
starou pomlázku zahlédne.
V hlavě mu blikne nápad,
že bábu s ní přetáhne.

Domů za bábou rychle pílí,
na cestu pozor nedá.
Opilý řidič na silnici
cíl svůj si hledá.

Dědek do nebe letí,
na tváři úsměv štastný.
Že rákosku v ruce drží
málo je mu platný.

Na obláčku sedí,
dolů na bábu hledí.
Bába zatím doma zoufá,
třeba dědek se vrátí,
stále doufá.
Autor Modrý Adept, 02.11.2004
Přečteno 598x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí