Jak zastavit déšť?

Jak zastavit déšť?

Anotace: I když by se to možná dnes mohlo jmenovat jak zastavit sníh, ale to by nebylo ono...

Pověz jak zastavit déšť,
já, jen malé nic jak mravenec veliký,
a z tvých očí po řasách se choulí
do náruče prašných cest, déšť tvých slz.

Pověz jak rozehrát úsměv na rtech,
které už jen jelení lůj líbá,
a ponechává veškeré ze snů
právě tam, kam od věků patří.

Neotevírej ústa v blaženou odpověď,
víš, že nechci slyšet proradné lži,
které vznášíš na výšinách hlasů,
jak k ústům myšlenky doputují.

Prosím! nemluv!
nech svá ústa navždy spát,
ponechej sen svým snům,
prosím nemluv, neříkej slova jenž zraňují,
stačí, když déšť políbíš.

Já, já stvořil tento déšť,
a ty, se slovy bez rtů pokus se ho zastavit
Autor Láďa, 12.01.2010
Přečteno 599x
Tipy 12
Poslední tipující: Bíša, Churry, ziriant, Květka Š., Hazentla
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Některé deště se nedají zastavit, ať už znamenají cokoli; občas bohudík, jindy bohužel...

12.01.2010 19:07:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí