Pořád jsi to ty

Pořád jsi to ty

Anotace: Když mláďa z hnízda vylétají

Sbírka: Krásné ztráty a nálezy

Ještě slyším ťapkání tvých prvních krůčků,
ještě vidím dychtivé plamínky v tvých očích,
ještě se v proudu kolébají loďky na potůčku
a dráčci papíroví se sápou po obláčcích.

Ještě přítmím nesou se pohádky vyprávěné před spaním,
ještě pastelkami radosti barvíš na růžovo kolem sebe svět,
ještě stavíš města z kostek a nudu zaháníš si hraním,
ještě ručkou maličkou pro mamku trháš luční květ.

Ještě vidím tě, jak školkou vcházíš do života,
ještě prožíváme spolu školní úspěchy a pády,
ještě cítím – jak důležitý je pro tebe tvůj táta,
když při cestě vzhůru stojí vždy za tvými zády.

Vše prchlo. Dnes stojí tu žena, krásná a mladá,
se vztyčenou hlavou a odhodlaným pohledem,
již není třeba krýt ti záda –
ty poradíš si sama ve střetu se světem.
Autor Ladaro, 13.01.2010
Přečteno 520x
Tipy 5
Poslední tipující: Sana.sorrow, Pythonissa__, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné! :-)

15.01.2010 16:59:00 | Pythonissa__

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí