Kráska a zvíře

Kráska a zvíře

Anotace: můj pokus o sonet ...

Celý svůj život se jak zvířata ženem
za svou kráskou, každého někde čeká,
ať voní strdím nebo pouhým senem,
přinese jí železnice nebo splaví řeka,

a když jí najdem, žijem ve své díře,
někdo jí říká dům jiný třeba byt,
hrajeme si na krásku a zvíře,
snažíme se jeden druhého pochopit.

Všichni jsme zvířata a naše srdce jímá láska
a všichni čekáme na ten krásný den,
až navštíví nás ta pravá a jediná kráska.

Až s jejími v jedno splynou naše toužící rty
a láska její nebude jen pouhý sen,
pak zemřeme, neb tou kráskou jsi smrti Ty!
Autor Obyčejný básník, 05.12.2005
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Oslovilo..a moc.. Musim dat plnou..

18.04.2006 19:36:00 | BlackTangerine

...Jo...Jo...Jo !LÍBÍ...

05.12.2005 19:18:00 | wsax7

povedlo se ti to a kráska smrt je dobrá.

05.12.2005 17:56:00 | kulishak

Perfektní myšlenka a hlavně závěr...

05.12.2005 15:39:00 | Manik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí