Malý princ

Malý princ

Anotace: Inspiraci jsem našla v knize Malý princ od Saint-Exupéryho a ve svém životě.

Sbírka: Himmlhergot...život

Malý princ stojí tam v dálce
neznaje nic o válce.
Dívá se na nebe,
na srdce - stesk mu klepe.

Tam, kde nikdo nikdy nebyl,
nikdo z nás tam nežil...
Tak tam je jeho květina,
která je zároveň jeho mina.

Sedí zde princ s pláčem,
s malinkým koláčem...
Dívá se na hvězdy zlaté,
svým tajemstvím bohaté.

Tiše mluví a vzlyká,
však smutek v sobě polyká...
Náhle řekne jedinou větu,
v myšlenkách u svého květu.

"Nakresli mi, prosím, beránka..."
Je to pro mne hádanka.
Nač ti bude pouhá ovce,
když nemáš duši lovce?

Ty nepotřebuješ žádné peníze či slávu,
nechceš plno jídla, ani nejdražší kávu.
Nepotřebuješ být nejznámější osoba,
nepotřebuješ hlavu uloveného soba.

Nepotřebuješ nejrychlejší auto či vlak,
nezajímá tě televize, ten moderní drak.
Nepotřebuješ slyšet falešná slova,
co občas tráví, jak kusy olova.

Stačí ti malá ovečka
a někde tam - malá kytička.
Stačí ti vlídný úsměv
a něžný vánku zpěv.

Nevnímáš nenávist, bolest a strast,
nikdy tě nenapadlo krást.
Bojíš se jen o květinu tvého dětství,
bojíš se o beránka, ze ztráty jeho kamarádství.

Malý princi, vrať se zpátky,
dej mi kus tvé dětské látky.
Být dospělý je tak kruté,
vše kolem je příliš mrzuté.

Chci zase vstát lehká jak pírko,
chci být čistá jako jezírko.
Chci se na vše dívat se smíchem,
nežít uzamčená a nebýt mnichem.

Ó...Malý princi, neodcházej pryč,
dej mi, prosím, od dětství klíč.
Zvídavé něžné otázky,
fantazii a dětské obrázky.

Opustil jsi mne a odešel,
čas odpovědí nadešel.
Malý princ si klekl
a vzápětí řekl:

"Když se cítíš osaměle,
tak se seznam s květinou, ale nesměle.
Nevyplaš ji. Pak tě bude milovat,
věrné přátelství ti slibovat.

Když budeš chtít pohladit,
žár hněvu ochladit,
najdi si beránka ze stáda,
jeho láska bude pevnější než kláda.

Když budeš potřebovat vědět, že jsi důležitá pro někoho,
abys byla jedna jediná pro toho jednoho.
Ochoč si lišku, bude na tebe čekat v stejný čas,
bude šťastná, že uslyší tvůj hlas.

Nezklam je a oni nezklamou tvou duši,
budou navždy s tebou i v buši.
Ty sama z nich vytvoříš krásu světa,
jim bude stačit jediná věta.

Mám vás ráda,
všechny vás považuji za kamaráda.
To stačí...Můj čas nadešel,"
řekl a navždy odešel.

Květina je láska k muži, kvete a vadne,
ovšem záleží na tobě, jak dopadne.
Beránek - to je máma, jediná ze stáda,
která mě navždy bude mít ráda.

Liška, to je přítelkyně, která mne pochopí,
stojí za mnou a mne nepotopí...
Čeká na mne s radostí,
když nejdu, dělá si starosti.

Děkuji, Malý princi!
Autor Rezka Štrochová, 16.01.2010
Přečteno 633x
Tipy 3
Poslední tipující: Kapka, Agniezka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc se mi líbí... ST.

16.01.2010 15:56:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí