Výměna

Výměna

Anotace: Starší báseň. Inspirace - jedna píseň :).

Vyměním bolest za lásku,
vyměním smutek za radost.
Vyměním černou za růžovou pásku,
vyměním lakotu za štědrost.

Vyměním trápení za dětský smích,
vyměním pláč za kousek štěstí.
Vyměním šedý za růžový sníh,
vyměním zlaté peníze za pampelišek plné pěsti.

Vyměním lidství za ptačí let,
vyměním lidství za svobodný koňský běh.
Vyměním to vše za včelí med,
abych už nikdy neznala lidský spěch.

Vyměním zámek za malý stan,
vyměním pýchu za skromnost.
Vyměním krále, aby byl jen malý pán,
vyměním lež za pravdivou volnost.

Vyměním zbraň za něžnou větu,
vyměním násilí za krásný zpěv.
Vyměním politiky, aby nelhali světu
a dala všem chudým na světě slušivý oděv.
Autor Rezka Štrochová, 16.01.2010
Přečteno 215x
Tipy 2
Poslední tipující: Giginka, toulavá naděje
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí