Španělská romance

Španělská romance

Anotace: Romance - žánr lyricko-epický, veselá, optimistická báseň, vyvolávjící opačné dojmy než balada, vznik ve Španělsku :)

Já dala dávno vale světu,
jež podobá se kabaretu.
Hrála mi přitom do tance
španělská romance.

Tam v šeru za kostelní věží
na pravdě příliš nezáleží.
Tam běží život tak, jak má.
Romance španělská.

A tváře maškar při koridě
jsou vínem bílé nebo rudé.
Zní teskně, v smíchu, bez šance
španělská romance.

Tak přitiskni mě ke své hrudi,
samota v davu ostře studí.
I kytara z ní praská.

...

Romance španělská
právě dozněla.
Buď povolná a veselá.
Autor kaňka ouškovaná, 16.01.2010
Přečteno 320x
Tipy 9
Poslední tipující: Psavec, divoska_jaja, zenge, ludmil, J's ..
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takřka se mi to líbí.

17.01.2010 00:43:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí