Znám...

Znám...

Anotace: Prý toho o světě moc nevím...krajně nadnesená báseň

Znám slova, která nelze říci
nikomu.
Znám víru, však sama nevěřící
na věky zůstanu.

Znám krutost nutnosti
dospět až na rozcestí.
Znám též slast bolesti
pějící o neštěstí.

Znám vzletné ideje,
ach ano, moc jich znám.
Znám i chuť naděje,
jež v ústech schovávám.

Znám, ale něměla
bych lpěti na známosti.
Znám přání zemřelá.
Znám horkost při úzkosti.

Znám mocnou vzdálenost,
co mosty nepřeklenou.
Znám špatnost tak, jak ctnost,
když prosí na kolenou.

Znám také tolik vět,
těch, které o lži lecos vědí.
Vím, jak mám odpouštět,
byť neznám odpovědi.

Znám hrdost, slávu, čest,
kterým se učí děti.
Znám slabost pro neřest
a touhu opláceti.

Znám to, co nesmím znáti snad,
že se až musím stydět.
Měla bych více milovat
a méně nenávidět.
Autor kaňka ouškovaná, 16.01.2010
Přečteno 240x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, labuť, Psavec, divoska_jaja, zenge, Giginka, Petbab, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bezvadná, povedla se.

17.01.2010 15:21:00 | Psavec

St...

17.01.2010 12:54:00 | zenge

super ST.

17.01.2010 08:03:00 | Acham

st

16.01.2010 20:04:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí