Skládání hádanky

Skládání hádanky

Anotace: lidé se mění, věci se mění... jen Slunce a Měsíc zůstávají navždy stejní... snad napořád, snad nikdy neuhasnou..

Řítíme se dolů rychlostí světel a tmy
a s námi do hlubin padají i sny.
Kdo jsem já a kdo jsi Ty?
Měníme se a s námi i naše pocity.
Stále dokola se ptáme
a odpověď? Značka: hledáme...
v marnostech, radostech
i zničených starostech.
A když nacházíme,
stále dokola skládáme
Ty nekonečně nekončící vermírné hádanky
vymalované světly na nočních mapách.
Stále a stále víru a naději dáváme.
A pak do ještě nižších míst padáme,
abychom nakonec vznesli se
na samý vrchol nejvyšší hory tekoucího vesmíru.

Všechno kolem se mění,
stejně jako to pomíjivé lidské snění.
Ale je i něco stejné,
něco časem neochvějné
... A tak Měsíc a Slunce stále
provází noční noci a denní dny...
A já? jen doufám
(taky věřit si troufám)
že...
NIKDY NEVYHASNOU
Autor Denael, 18.01.2010
Přečteno 236x
Tipy 9
Poslední tipující: Labanda, susana načeva, Kapka, Danushka, Vlk v rouše, zelená víla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST lidské snění je opravdu pomíjivé ;)

08.02.2010 00:20:00 | Labanda

hledáme... smysl všeho dění

23.01.2010 21:58:00 | Kapka

naše sny..

20.01.2010 00:15:00 | zelená víla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí