Nejsložitější mnohovýznamová báseň s četnými intertextovými aluzemi

Nejsložitější mnohovýznamová báseň s četnými intertextovými aluzemi

Anotace: přímé navázání na největšího českého básníka Vladimíra Holana.

můj poklade!
tvá existence se klade
mému vědomí jako otázka
co je to láska

co je to láska?
má královno
tvý kyfóza je
z nejhezčích


A předevčírem jsem taky psal báseň. Ta sem taky ještě patří.

chci se ti omluvit
za to že jsem nepromluvil
nechtěla jsi sdílet mé utrpení
zapomněl jsem, že jsi živá žena
chci se ti omluvit
že jsem tě ani neoslovil
dnes jsem si uvědomil
tvou důležitost
básníkem je každý
každý, každý na světě
v dnešním světle se mi vyjasňuje úloha tvého křesťanství
velmi přesně to vidím – ty do kostela náležíš
doufám tedy aspoň že tam chodíš ráda
možná jo, možná ne, já nevím

zjistil jsem, že nejsem nic, co si myslím, že jsem
taky jsem zjistil, že jsem ojedinělý

ojedinělý, osamělý, ztragičtelý
ve světle dnešního poznání stojím pyšně

zítra však píšeme z fyziky
Autor ludmil, 18.01.2010
Přečteno 333x
Tipy 10
Poslední tipující: Koskenkorva, Já Esther Ruth, ewon, Monthy Tamah, susana načeva, 4LJFilip, Unyle Pěl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zítra píšeme z fyziky...

05.02.2010 15:10:00 | Já Esther Ruth

já tomu říkám smát se cizímu neštěstí...

27.01.2010 09:49:00 | ewon

No vida, čerstvý vzduch dělá divy, starý dobrý Ludmil je zpět ( alespoň tak to na mne působí).

26.01.2010 08:03:00 | Monthy Tamah

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí