Odevzdaná

Odevzdaná

Anotace: Odevzdaně píši báseň místo učení se na prověrku...drobná úvaha o tom, jestli prázdnota není pouze vrcholným stadiem pohodlnosti...

Přišli jste za mnou bez pozvání,
tak nedivte se, prosím, páni,
že nevítám Vás bez hněvu.

Divoký proud mi z pod řas prýští,
Váš jemný vzhled ni žádný příští
nepřinese mi úlevu.

Který z Vás nejdřív pohrdne mnou,
nechá mě v půli rozlomenou,
má zaručenou vděčnost mou.

Tak kárejte mne za mé mravy.
Vždyť jste tak krásní, šťastní, zdraví.
A já jsem prázdnou pustinou.

Jen netěště mě, hořce vzlykám,
však do úsměvu uzamykám
tu všechnu bolest lhostejnou.

Poslední slza, nad niž není,
skane pro Vaše potěšení.
Stal se z ní slepec s lucernou.
Autor kaňka ouškovaná, 18.01.2010
Přečteno 270x
Tipy 4
Poslední tipující: susana načeva, zenge, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

není...

18.01.2010 23:03:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí