Život

Život

Anotace: Pár myšlenek o životě v básni.

Sbírka: Himmlhergot...život

Život bere i dává,
přítelem i sokem se stává.
Dobro hlásí do světa, však zlem oplácí,
lidé na to velmi často doplácí.

Hraje si s tvým osudem,
někdy i s vlastním studem.
Však nikdy nepláče nad tebou,
nikdy nic neudělá nohou levou.

Život tě na vrcholek dostane,
však poté jeho laskavost přestane.
A ty padáš dolů do propasti,
prožíváš nejrůznější strasti.

Však sám se zvedni a šplhej nahoru,
překonej i tu největší horu.
Ukaž životu, že není tvým pánem,
však nikdy nezapomeň, že ty také nejsi jeho kapitánem.

Má svého pomocníka - smrt. slečnu chladnou,
která přijde s chůzí ladnou.
Neboj se, bude to tvůj poslední boj,
nekřič, až ti bude navlékat smrti kroj.

Život prožij, jak chce tvá duše,
i když bude život střílet na tebe z kuše.
Ukaž všem, že život je jen hra kdo s koho,
když vyhraješ, získáš velmi mnoho.

Není tvým pánem, ale ani ty nemůžeš žít úplně, jak by sis přál,
však snaž se, aby tě tvůj úsměv, co nejčastěji u srdce hřál.
Čím více dnů bez černých temnot,
život se dostane do zvláštních slepot.

Bude tě zkoušet dál a dál,
jako kdyby si jen s tebou hrál.
Však postav se mu do očí,
snaž se nebýt ten, kdo dříve uskočí.

Nikdy se nepodvol jeho krutosti,
zapomeň na všechny své lítosti.
Ukaž sílu svého ega,
že nejsi jen panáček z lega!
Autor Rezka Štrochová, 20.01.2010
Přečteno 473x
Tipy 2
Poslední tipující: Stepbystep
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí