MALÁ DÁMA V KAVÁRNĚ SVĚT

MALÁ DÁMA V KAVÁRNĚ SVĚT

Anotace: /Celé je to oddívané,a ze života/

To na podnose květina je zvadlá
smutek už se nenosí
zvedá život ze sedadla
a o nic vlastně neprosí

Málá dama stoupá na špičky
ve společnosti přátel smutku
co sedí jako myšky
v novém letopočtu skutku

Čeká na liker a slovo
všechnu radost čas si odnese
trvá to však přiliš dlouho
jen nemuže věřit kráse na podnose


Číšnik všední radost nerozhází
potají směje se jí pod knírek
láska jí už dávno schází
bortí se jak domek ze sirek

Slova jí už dávno nehoří
jen sen se tiše rozpíná
nikdo se jí nedvoří
a mrtvá je jen vteřina

Číšník ohne se v pase
sám už sobě uvěří
slyší slova,v tíchém hlase
a jen cigareta zahoří

Se sponkou ve vlasech
je sama sobě na pospěch
jen ze svého plného lístku
sváže si svou kytku

Tu báseň nikdy nedočte
když jí to spočte
zaplatí ani neprosí
to jen.....odprosí

to na podnose......
Autor Radek.oslov.Šafárik, 20.01.2010
Přečteno 308x
Tipy 26
Poslední tipující: PIPSQUEAK, rozkap, Markéta Hl., Bíša, modrá..., labuť, Psavec, Květka Š., její alter ego, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkně napsané, mám teď pocit, jako bych o kousek dál seděla taky:)
A mrtvá je jen vteřina...

20.01.2010 20:34:00 | Jesus

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí