Smrťákova Závět

Smrťákova Závět

Anotace: Starý smrťák poučuje romantika o svém povolání.

Smrťák, stařík bez tváře,
starý jako život, ba i více,
přesto mnohá těla páře,
hasí lidských životů svíce.
Kdysi stačila mi kosa,
ruka moje ťala jako blesk,
a když spatřils ostří kosy lesk,
padls mrtev dřív než k zemi rosa.

Ohněm oči zahořely v nitru,
svíce zhasla, zůstal jenom dým,
dřív než večer předal den svůj jitru,
stovky lidí ťal jsem ostřím svým.
Stovky lidí ostřím jsem já ťal,
tisíce dnes již nestačí,
chci-li, abych v práci své zůstal
musím koupit zbraně jinačí.

S pistolemi, či s samopaly spíše,
vydat se pak do ulic,
střílet lidi, neustálé klišé,
živé nesmí zůstat vůbec nic.
Lidé, bytosti beze tváří,
či spíše jenom lovná zvěř.
Že jsou dobří? Sami životy své maří.
Víš co? Čemu chceš si věř!

Býval jsem já kdysi slepý též…
Autor Trystan ap Tallwch, 20.01.2010
Přečteno 295x
Tipy 8
Poslední tipující: Iv, annuska, ilona, PANGÁSIUS, dark evelyn
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vlastně má kokám smrťák, dneska se samopaly hodně pomocníků.
Sám už by to asi nezvlád.

23.06.2010 02:52:00 | Iv

hezké :) moderní smrtka se samopalem ...proč ne :-)

21.01.2010 07:54:00 | Mystica

jojo to by byla celkem nenapadna smrtka v klidu pude po ulice se samopalem pres rameno :-D ale jakože supr basnička :-)

20.01.2010 19:20:00 | dark evelyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí