Sníh

Sníh

Anotace: Dala jsem se na nekrology

Studenta zabila hromada sněhu
shozená ze střech všech gymnázií.
Nasilím přeťala chod koloběhu.
Ví se, že miloval poezii.

Že prý byl mladý,lístek má do ráje,
šeptají báby na zápraží.
V kapse jízdní řád tramvaje.
A kouřil, což je snad neuráží.

Tři černé prapory teď střeží tělo.
Jen lišky dávají mu sbohem při kremaci.
Vysoké čelo v křeči zkamenělo.
Snad sobě v popelu krásu nepoztrácí.

Protkává něžně umíráček
zlou chudokrevnou noční prázdnotu.
Nad městem houstne oblak plaček.
Studentka obléká se v nicotu.

A chodí bosa pod střechami
v milencově rozpadlém kabátu.
Krápníky sněhu při svém tání
na bolest slibují smrtící záplatu.
Autor kaňka ouškovaná, 20.01.2010
Přečteno 234x
Tipy 12
Poslední tipující: susana načeva, Zefi, zenge, divoska_jaja, danaska, enigman, ludmil, Pevya
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hm...ST

24.01.2010 18:33:00 | zenge

To je vážně pěkná báseň, taková zvláštní, ale oslovila mě. Dávám St.

21.01.2010 16:14:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí