Joulu

Joulu

Anotace: Básnička byla napsána přesně 24. 12. 2009 v 20:05, kdy jsem místo u sváteční večeře seděla zkormoucená ve svém pokoji a čučela oknem ven... (nestihla jsem ji tu dřív dát). Joulu (v překladu Vánoce) vyjadřuje mé pocity z všeobecného vánočního veselí...

Vánoce, a svět se noří do tmy
jen promiň nestačí
i když slzy potlačí
srdce se uzavírá a bortí se sny

Vánoce, a chmurný déšť za okny tančí
svíčky temný stín
vrhá v duši spleen
uvadlou kytku perly zmáčí

Vánoce, a všude vládne zvláštní klid
cítíš bolest, trpký žal
v tiché noci vítr vál
Pro toho kdo s námi nemoh být

Vánoce, a déšť bubnuje na parapet
přání si přát
malý dáreček dát
pak napsat posledních pár vět

Vánoce, a venku mrazivý smích
i smrt přišla
roztoužená dívka vzdychla
hluboké ticho – nikde žádný sníh
Autor Synkkä, 23.01.2010
Přečteno 320x
Tipy 9
Poslední tipující: Gabrielle, susana načeva, danav, Psavec, Květka Š., CRASH
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí