panelové město

panelové město

Anotace: takhle na ě působil můj krátkodoby pobyt v Mojžíři a mé ná sledné přestěhování na severní terasu...

„PANELOVÉ MĚSTO“
Pár krabic do kupy, za nimi hřiště,
Člověk ten pán tvorstva říká..sídliště,
Šedé a ponuré některé jsou
Před domy kontejner a hle…
Romové domů jdou…
Bujná a hrdá jim krev koluje v žilách,
Jak předci jejich zde žijí v malometrážních vilách…


Na opačném konci města se krabice také tyčí,
Tak šťastné jsou,že menšina je zde neničí..
V novém kabátě tu stojí
A zelený park jim staré rány hojí..

Přes město řeka široká se kroutí,
Lodě nákladní i výletní po ní proudí.
Břeh plný zeleného porostu,
Když lehneš si tam do trávy spatříš kostry mostu..
A nad nimi pták kdesi ve vzduše
A nad městem dominanta se tyčí jménem
VĚTRUŠE…
HANKA ŠMÍRALOVÁ 19.1.2010. UL..
Autor kokyno, 24.01.2010
Přečteno 334x
Tipy 12
Poslední tipující: tato22, Zefi, terinečka, Květka Š., labuť, Juraj Hrom, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je přesné. Vidím, že tam taky bydlíš.

24.01.2010 15:06:00 | casla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí