Jsi...

Jsi...

Anotace: O tom když poznáme sílu osudu a vzápětí se do toho zamotá realita...

Miluji tě a nenávidím stejným způsobem,
jsi mým nepřítelem a zároveň mým osudem.
Jsi mým snem i noční můrou,
jsi štěstí protkané smůlou.
Jsi vrcholkem hory, i hlubokou propastí,
jsi panennská nevinnost zkažená neřestí.
Můžeš být nic ale ty jsi mi vším,
veškerým dobrem a zároveň zlým.
Jsi mým začátkem a vzápětí jsi koncem,
jsi všedním dnem i 366 v roce.
Jsi radostí i smutkem, zlým činem i dobrým skutkem.
Jsi hlasitou hudbou i příjemným tichem
bolestnou slzou i upřímným smíchem,
jsi vřelostí i chladným ledem,
mrazivou zimou i slunečným nebem.
Jsi ďáblem i mým strážným andělem,
máš v sobě z obou bratrů jsi Kainem a jsi Ábelem.
Jsi skutečnost a zároveň jen pověrou,
jsem věrná a ty jsi mou nevěrou.
Jsi bohatstvím i chudobou,
mým opakem mou přesnou podobou.
Jsi vůní růže i odporným pachem,
odvahou mou obavou mým strachem.
Jsi opadajícím i rozvíjejícím se květem,
jsi nicotou mým vesmírem mým světem.
Jsi dokonalost která má své chyby,
jsi činem a zároveň jen sliby.
Jsi mou láskou ve zdraví i nemoci
Jsi lék na vše ale mě nemůžeš pomoci.
Jsi mou bíločernou magií
jsi to co život vdechlo mi a zároveň mě zabíjí...
Autor klarinecka_, 24.01.2010
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí