Jak lvové bijem o mříže

Jak lvové bijem o mříže

Anotace: reinkarnace nerudy v mém podání

Jak lvové bijem o mříže,
já biju hlavou o zeď,
pouštím se s lidmi do kříže
a očekávám zpověď.

Jak lvové v klaci jatí,
zpovídala bych se já
a nebo miji kati?

My bychom rádi k nebesům,
padám ale k zemi,
utíkám k vodám a do lesů,
a ten les už není.

Jsme zde Zemí spjati,
a ta Zem nás drží,
když neumíme létati
a padáme do strží.

Nejsem žádným hrdobcem,
ačkoli hrdá bývám,
o hrdost přicházím s milencem,
když mu duši dávám.

Drahý nebuď tou klecí,
klecí v srdci mém,
buď radši tím lvem přeci,
a hlavu mi rozbij okovem...
Autor Grizzzelda, 27.01.2010
Přečteno 1476x
Tipy 2
Poslední tipující: susana načeva, Churry
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak trochu Jan Neruda a Zpěvy páteční:-)Super!

01.02.2010 17:48:00 | susana načeva

Toi vůbec nejni blbej nápad! "o)

27.01.2010 18:05:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí