Kousek změněného světa

Kousek změněného světa

Anotace: Robertu Holdstock...jestli ho znáte, tak musíte vědět jak nádherně píše...a je radostí se jím nechat inspirovat...škoda jen, že nemám šanci se mu vyrovnat, ať už básní, nebo knihou...

Co znamenají jména
Která nosíme?
Jsou tak ohraná
Že se jim posmíváme

Je to označení
Podle kalendáře
Po úřadech vláčení
Či rada hvězdáře

Kolik znáte lidí
S vašim jménem?
Vždyť jsme jiní
Než ten, co projde kolem

Když se narodíme
Vyhnáni z nedobytného hradu
Kousek světa změníme
A přetvoříme legendu

Věc zvláštní či přeměněnou
První co naši rodiče spatří
Nití osudu omotávanou
To k naší osobě neodlučně patří

Podle toho okamžiku
Který nevědomky změníme
Podle pravdy v ptačím křiku
Opravdové jméno dostaneme!
Autor Corax, 29.01.2010
Přečteno 262x
Tipy 3
Poslední tipující: Okřídlená Lištička, fuu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí