Peklo jménem "HOLOCAUST"

Peklo jménem "HOLOCAUST"

Anotace: neměli bychom nikdy zapomenout...

„PEKLO JMÉNEM HOLOCAUST“
Je konec třicátých let,
Tědˇ dějiny se píšou a pozná je celý svět.
Že peklo ukázalo svou velkou sílu,
Že lidem chce vzít Boha i víru.
*
Já chtěla bych touhle básní říct,
Atˇ naše děti snaží se víc číst.
Že v dnešním světě moderním,
Už neví jak kdysi lidé trpěli tím,
Že vůbec byli,že se jako židé narodili.
*
Atˇ byl si Žid a nebo Rom,
V té kruté válce to byl velký zlom.
Jseš žid a jseš za to rád?
však od Hitlera tedˇdostaneš řád.
Svou žlutou hvězdu máš nosit ve znaku,
S nápisem „jude“pak nastoupíš do vlaku.
*
Hitler vládne a sílí jeho moc,
A tak se stalo že přišla „křišťálová“ noc.
Jak dravou zvěř ty chudáky chytali,
A pro mnohé z nich zlé časy nastali.
*
Řádění, běsnění nebere konce,
Všude je smrt a pohřební zvonce.
Hromadné hroby se tady kopou,
Nevědí děti pod čím se koupou.
Plyn místo vody tam na ně čeká,
Ubohá duše se toho leká.
Bezvládná tělíčka andělských tváří,
Bůh jejich nebohé dušičky stráží.
*
Není zde smích, všude jen pláč,
O chleba pereš se jak hanebný rváč.
Z těch lidí staly se vychrtlé trosky,
Chodící mrtvoly co chodí bosky.
Vyhaslé tělo bez jiskry života,
Nezbylo nic, vůbec ne jistota.
*
Já jako matka v moderním světě,
Vzdávám Vám hold a hrdě budu stát
Při Vaší pietě.
My poučme se z té strašné hrůzy
Kdy židé nosily pruhované blůzy.
Naše děti atˇ mají na mysli
Ty hrůzné činy,ty nacistické nesmysli.
Atˇ ví co za války čekalo žida,
Že Hitler byl a taky GENOCIDA
Autor kokyno, 31.01.2010
Přečteno 395x
Tipy 9
Poslední tipující: tato22, Psavec, Rotorx, Květka Š., poustevník Jirka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Omlouvám se :-( .... ale Holocaust nebyl...jen dotaz kde by Hitler vzal tolik židů zamyslete se nadtím...vyvraždil jich hodně ale holocaus nebyl ...

26.02.2010 10:45:00 | pawliiik

jj nikdy,nesnáším ty zmr*y co popíraj takový věci

31.01.2010 13:51:00 | Rotorx

"zapomenout by opravdu nikdo neměl"

31.01.2010 13:24:00 | Květka Š.

Tip za téma, souhlas s tím, že se nesmí nikdy zapomenout, čeho jsou lidé schopni!
Jen ta čeština kdyby tak neplakala... :-))

31.01.2010 09:31:00 | poustevník Jirka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí