Večerní koupel

Večerní koupel

Anotace: jednou při brzké ranní koupeli

Kap, kap, stéká voda přes okraj.
S líným proudem si něžně hraj,
dokud nepřeteče jeho čas.
Běžíc dál a běžíc zas.
Zastav jeho tužeb hlas.

Kap, kap, voda tiše odtéká, plazící se jako had.
Nerozumíš proudu vlečících se slůvek snad?
Jenž jednou pěje, jindy hraje.
Pozastaven u okraje,
někdy loudí, nyní zraje.

Kap, kap, táhne se libá melodie,
nikdy nepohladí, nikdy neumyje,
lhostejně pryč přetéká.
Tak jako ruku člověka,
laská, hřeje, obtéká.

Kap, kap, kapka za kapkou v nádobu plnou tu prázdnou mění.
Šumí, zurčí, v zapomění pění.
Rýsuje si plytký vzorec.
Vzhlédne, ztichne. Konec.
Konec.
Autor NorahQ, 31.01.2010
Přečteno 272x
Tipy 1
Poslední tipující: WhiteSkull
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

whiteskull:dekuji za hodnoceni

31.01.2010 15:35:00 | NorahQ

...ano ...báseň má smysl, není hloupoučká ...zasloužený bod ...
...a vítej tady ...

31.01.2010 13:00:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí