Transformace stáří

Transformace stáří

Anotace: pocity stáří

Ztrácím se pozvolna ze světa,
z toho světa, co měl jsem rád,
neviditelný pro okolí svoje,
stávám se součástí země,
u nás tady v šedé betonové čtvrti,
kde kořeny mne v zemi drží.

Nenápadně se vtěluji ve stromy,
s korunami košatými, velké stromy,
užitečné nám a spoustě tvorů,
i když si jich skoro nikdo neváží,
všechny ze země rostou stromy,
čím starší, tím hezčí jsou ty stromy.

Stromy vysoké na kouscích země,
remízcích, co se domům nehodí,
a na starém železničním náspu,
kde vlaky už půl století nesupí,
tam země, stromy a tvorové,
nikterak shon města neruší.

Já ve kmenech stromů,
ty neužitečné kousky půdy
a starý železniční násep,
tak dobře si spolu rozumí,
vrostl jsem zde do země,
ať se to komu chce nelíbí.

Nesvítí zelená na semaforu,
v pokladně už jízdenky nemají,
vím, že příjezd zpožděné lokálky,
po vytrhaných kolejích v býlí,
která by mě jinam přesadila,
mi do konce mých dnů nehrozí.
Autor casla, 31.01.2010
Přečteno 347x
Tipy 25
Poslední tipující: Gabrielle, carodejka, TetaKazi, Lorraine, Kapka, Bíša, pamp_elka, Psavec, hašlerka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jako bych hleděla na plátno, moc pěkné , velmi mě to oslovilo. Děkuji.

27.03.2010 23:04:00 | carodejka

STromy a obsah to je jasné ST.
Zraněná duše mlčí
pod stromem do trávy,
tam tiše šeptá listí,
pohádku vypráví.

06.02.2010 13:47:00 | Kapka

no caslo tohle máš docela hezký... a přitom ta sexuální byla podle mne docela blunec...... že by to bylo tím, že tohle píšeš za sebe???

05.02.2010 11:53:00 | pamp_elka

opravdu,jako ve filmu..

31.01.2010 19:33:00 | Květka Š.

takový obrázkový film ve slovech

ST

31.01.2010 19:26:00 | Mbonita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí