Temno, Chladno a Smutno

Temno, Chladno a Smutno

Anotace: Reakce na Rasíka a psa od I. Olbrachta. Tvorba v literárním semináři z loňského roku.

Temno, Chladno a Smutno


Temno, chladno a smutno!
Co tato tři slova znamenaj?

Temno, to je pocit prázdnoty,
Kdy už není žádné jednoty.
Ten pocit každý zná
A většinou ho nikdo nevnímá.

Chladno, toto slovo smrt mi připomínající,
Mé srdce zahaluje pocit svírající.
Venku je zima, vítr kvílí.
Stromy se prohýbaj! Vichřice sílí!

A co smutno?!
Ta bolest!
A část mě zemřela!
A dveře své všem jsem k sobě zavřela.

Zklamaná životem jdu dál,
A přitom chybí mi kus duše.
Teď se pouze sama sebe ptám,
Proč nejde nic tak jednoduše?!

Odpověď je v těch třech slovech,
Která určitě nás jednou zastaví!
Temno, chladno, smutno!
Ta nám život černou barvou zabarví!
Autor Ta jiná, 31.01.2010
Přečteno 358x
Tipy 4
Poslední tipující: Robin Marnolli, Radek.oslov.Šafárik, sluníčko sedmitečné
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

někdy ano...a to pak rychle zas na slunce do tepla jakmile to půjde:-)

19.12.2012 06:49:54 | Robin Marnolli

Mě se dílko líbí, jen bych poupravila první sloku... . Přeji hodně zdaru a mnoho dalších nápadů!

05.02.2010 13:37:00 | sluníčko sedmitečné

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí