Kat je král

Kat je král

Anotace: cesta k moci vedla řekou krve

"Král je mrtev, ať žije král,"
hlásá kat,
kterého se i sám král,
ten ukrutný vladař bál.

Sekyrou mocnou udeří jen jednou
a dech už tělo nevydá,
králem je kat a katem král.

Ať žije král, ten který býval kat
ať žije kat, náš nový král.

Však kdo o něj dřív stál,
už nechce...
nadechnout se víc
s hlavnou na špalku
zařvat sbohem z plných plic.

Přes den král a v noci kat
je správcem duší nevolných.
Už není cesty zpět
a tak kdo katem býval
má v rukou celý svět.
Autor greenus, 02.02.2010
Přečteno 275x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí