Demokracie

Demokracie

Anotace: ...

Otevřené dveře,štěstí rozum chápe,
skrz okenice cola zavoní.
Polonahý stín se po klice sápe,
pod rohož se ale nekloní.

Otevřená cesta zvedá srdce dravá,
do dalekých míst v den lednový.
Klidně přijď jak zleva tak zprava
a změň starý kabát za nový!

Vyměníme božstvo,Olymp,Betlém,Pavla,
půlměsíc zapíchnem na ranči.
Kde se páslo tele,tam dnes sere kráva,
nad Fatimou slunce netančí.

Otevřené konto,mně tebe nás pohostí,
dej ruku pojď k zítřkům májovým.
Od čeho tu máme popelník pro hosty?
...Ne každá báseň má vlastní rým.
Autor Zdenek, 04.02.2010
Přečteno 232x
Tipy 6
Poslední tipující: Divoženka1, brooklyn, Elisha, majdik 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky mi tak nějak sedla

22.02.2010 07:18:00 | Divoženka1

Mně sedlo téma, pochopil jsem to po svém. A opravdu děkuji.

19.02.2010 18:01:00 | brooklyn

Tak nějak mi ta báseň sedla.

07.02.2010 13:46:00 | Elisha

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí