Mládí

Mládí

Anotace: touha poznání světa je vlastní všem generacím

Já v mládí toužil, poznat ty země
o kterých dobrodružné knihy vypráví,
i ve snu vídával jsem pusté prérie,
kde se kovboji prohání.
Po mořích širých pak jsem se plavil,
s velrybáři jsem lovil bílou velrybu,
slézal jsem nebetyčné, horské vrcholy,
vztyčoval vlajku na pólu.

To všechno může se prožít jenom v mládí.
Kam jste se poděli, hrdinové známí?
Všechno je pryč.
Nevím co dal bych, za to kdybych,
chlapcem znovu mohl býti.

O všem teď jenom s kytarou zpívám,
na mládí, na sny krásné si vzpomínám.
Své knihy dobrodružné, sešlé řádkou let
s nábožnou úctou otvírám.
Autor Mirek, 08.12.2005
Přečteno 259x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nostalgie to moje :o)

08.12.2005 11:36:00 | WWW

A tak sedím drnkám na struny a po tvářích mi stékají krásné vzpomínky.. děkuju

08.12.2005 10:34:00 | Luca_69

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí