Srdce a Mysl - (Z)rádci

Srdce a Mysl - (Z)rádci

Anotace: Ze sbírky: "In Vino Veritas"

Sbírka: In Vino Veritas

Srdce a Mysl – (Z)rádci


Mysl přeci zná,
všechny chyby minulé,
mysl přeci nedovolí
udělat je podruhé.

Mysl radí jasně,
to ano a tohle ne,
mysl ukazuje cesty
snadné a snad správné.

Mysl přeci ví,
jak zachovat se dále,
mysl přeci nedopustí
opětovně položit krále.

Jenže mysl není srdce.
Mysl zná a srdce poznává.
Mysl radí a srdce mluví.
Mysl ví, ale srdce cítí.

Obvinit Srdce
a nechat mysl vládnout?
Obviním Srdce
a mysl bude vadnout.

Tak ukaž Mysli,
řekni Srdce.
Poraďte mi,
rádci.
Autor Miro Sparkus, 07.02.2010
Přečteno 354x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, Bíša, enigman, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hrozně hezký námět... jen to zpracování chce dotáhnout :)

07.02.2010 15:15:00 | Vodoměrka

Mysl se srdcem má hodně společné
i když jeden říká ano
druhý ne.Kdopak asi souboj vyhraje?

07.02.2010 14:53:00 | CULIKATÁ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí