Paris

Paris

Anotace: něco málo o Paříži...

Po březích Paříže kráčí Seina
a nese šaty s kokardou
na bosých nohou mladá žena
brouká si písničku houpavou

zní zvony chrámu Notre Damme
a měsíc svítí na oblouk
dech Champs Elysees letí k nám
a sníh dopadá na klobouk

do nosu dere se vůně vína
a racek slunce vyhlíží
ta tam je vlezlá noční zima
tak voní vánoce v Paříži

A na ceduli na náměstí
lze číst si báseň Verlaina
dnes zapomenem na neštěstí
ať teče proudem zelená

I na samotu amnestie
se ze všech koutů odráží
a meč dopadá na lilie
ve středověké tiráži

Každý tu má svůj kousek blaha
na který sedla štěstěna
a každá mladá dívka vlahá
si o půlnoci zasténá.
Autor Frosty28, 07.02.2010
Přečteno 299x
Tipy 13
Poslední tipující: Sweet KiWi, Holis, mademoiselle secret, carodejka, Zefi, CULIKATÁ, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

St,hned bych se někam rozjela!

07.02.2010 21:57:00 | Zefi

Senzační,pochvala-až se mi z toho culíky zaculily:-).

07.02.2010 15:34:00 | CULIKATÁ

Každý tu má svůj kousek blaha... ST!

07.02.2010 11:23:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí