Dve hviezdy

Dve hviezdy

Anotace: ...

Slnkom zaliate more
Lúče jagajúce sa na hladine
Záhrada plna zelene, ktorá oko poteší
Žiaria dve hviezdy, väčšia a menšia

Obe hviezdy boli vytvorene rukou, ale každá inou
Jedna pozemskou ďalšia nadpozemskou
Uprostred nekonečna je dievča a vedľa nej biela soška
Soška bola vytvorená rukou človeka
Dievča stojace osamote vytvorene rukou anjela

K najkrajšej hviezde vedu dve cesty
Jedna kľukatejšia druha hornatejšia
Obidve sú plne nástrah ,ale aj ponaučení
Na rázcestí stoji osoba, sama na druhej strane

V diaľke stále vidí dve hviezdy
Tá väčšia a najkrajšia pomaly mizne
Chce ju vidieť zblízka aspoň raz
Kým zhasne a zoberie si ju čas

Rozhodol sa, vydal sa na cestu
V polke sa zastaví , zdá sa to nekonečne
Nemôže už viac čakať
Ľahne si na zem a pozoruje ako jeho hviezda hasne
Autor mMichalj, 10.02.2010
Přečteno 261x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí