Muži na válečné stezce

Muži na válečné stezce

Anotace: ...aby bylo něco pravda, musíš tomu prostě jen veřit. Bukowski

...jezdí autem
rychleji než obvykle
zatímco v rádiu hraje
nějaká pohodová muzika
oni se rozbíjejí
o svodidla
a nevšímají si mraků
a letících káňat
a vyhladovělé zvěře
podél škarp

Muži na válečné stezce
mění obyčeje
jako magnetofonové pásky
a kupují si kalhoty co jim
nesedí
a bílá trika
co jim údajně sluší

Muži na válečné stezce
sedí s knihou
velkou a objemnou
a hledají se v
každém řádku
a zklamaně vstávají
když to nepřichází
a pijí
bílá i červená vína

Muži na válečné stezce

Jejich obličeje stárnou ze dne na den
a vlasy šednou do úsvitů
něco ztrácejí
(nevědí co)
a vše má jiný tvar
něco je kruh
a něco pouhé kolečko
jsou zmatení

Muži na válečné stezce
žijí s klokany
a žvýkají eukalyptové esence
zapalují vonné tyčinky..

zatímco
Čína právě usíná
bohatá a zdravá
oni předjíždějí o dost
pomalejší auta
a šoféry v nich

co vědí, co chtějí





***
Autor JirkaS, 11.02.2010
Přečteno 320x
Tipy 9
Poslední tipující: Kapka, TetaKazi, Mraveneček, labuť, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí